Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2010 20:56 - Аватари
Автор: ren Категория: Други   
Прочетен: 3817 Коментари: 10 Гласове:
16

Последна промяна: 07.09.2010 02:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На това място пускат само с аватари. Идваш и ти дават един - на повече нямаш право. Нямаш право и на избор на аватар. Какъвто ти дадат - такъв ползваш неопределено време. Имаш право да не харесваш аватара си, но това е после...
Първо се учиш да го управляваш, адаптираш се към него известно време...свикваш. Много си смешен и безпомощен в него - не знаеш ни кое как работи, нито пък можеш да му контролираш функциите...Някои от инструкторите намират това за мило, но си е пълна мъка!
Обикновено имаш задължителните двама инструктори - в тялото на единия е произведен аватарът ти, а другият има предимно спомагателно-генетична функция. Аватарът ти е със сходен геном на генотипите на инструкторите, но понеже аватарообразуването не е контролирано, възможни са милиарди свободни конфигурации от наличния генен материал.
Свободен е и изборът на инструкторите да бъдат тандем. Възможно е след известно време на сътрудничество, тандемът им да се разпадне.
Освен споменатата двойка инструктори привикването ти към аватара е наблюдавано от група второстепенни инструктори, на свой ред генетично свързани с титулярите - съответно с единия или с другия от тях.
На това място обикновено аватарите са от белтъчен, кислорододишащ и гръбначен тип. Много остаряла и несигурна форма, но такива са опциите...
Второто, което забелязваш, щом донякъде се научиш да управляваш аватара си е, че освен типа аватар, който са ти дали, на това място има и други типове аватари. Те или не притежават комуникационни възможности, или просто, понеже ти си в различен от техния тип аватар - не се стига до връзка, освен на ниво поведенческо общуване.
Следващият период е разработване на функциите за общуване - нелека задача, предвид факта, че обикновената комуникация е утежнена с разни норми и правила, наложени от общността аватари.
Да! - оказва се, че първостепенните и второстепенните инструктори са част от един по-голям организъм, наречен общество. Именно правилата на това общество са най-трудното да усвояване. За жалост, в обществото влизат не всички аватари на това място, а само типа, от който си и ти.
Наричат този вид аватар с име на отдавна умрял език homo sapiens.

Постепенно управлението на аватара ти се автоматизира - ти не мислиш, не забелязваш, не се стараеш...Аватарът ти придобива една самостоятелност, като ти оставя възможност и време да се отдадеш на висш пилотаж. Последният се изразява в ред дейности на висшата нервна система, способстващи себеизразяването ти, изводите ти за околната среда или общуването ти с общността аватари.
На свой ред и ти търсиш, намираш партньор-съинструктор, обменяте генен материал, време, мисли и чувства и в повечето случаи произвеждате нов аватар (или няколко). С поканата - някой да заеме готовият вече аватар.
Цикълът се повтаря според броя на произведените аватари - от обучаван аватар се превръщаш в инструктор.
Но това не е последният цикъл на пребиваването ти на това място.
С изчерпването на инструкторските ти функции, аватарът ти е оставен на автопилот. И точно там, в този цикъл аватарът ти започва да изпитва нуждата от движение. Повечето аватари започват да осмислят пребиваването си на това място чрез любими занимания, хобита, търсене на нов съинструктор за повтаряне на цикъла или просто се заемат със себе си и отношенията си с общността аватари.

Немалка част влизат в мрежата. И тогава се случва феноменът "двоен аватар". Явлението е много интересно и още необследвано. Накратко то представлява двойно съществувание на аватара - като аватар и като виртуален такъв. Твърди се, че виртуалният аватар е по-точният твой портрет, но това е още в сферата на хипотезите. При виртуалния аватар, най-същественото от чертите ти излиза на преден план...И ако си бил ощетен с някой несносен аватар при пребиваването си на това място, то виртуалният аватар ти дава възможност да си себе си и да бъдеш "видян" такъв, какъвто наистина си.
Една по-директна връзка аватар - душа. По-верна и по-точна проекция на душата ти, която, всъщност, е ядрото на аватара ти. И заради която, предполагам, става всичкото това.
Всички тези аватари, цикли, цялата тази повторяемост - става заради нея, видимо...

Не ни остава друго, освен да си пожелаем за в бъдеще демиургът да съкрати процедурата с белтъчната, кислорододишаща форма и директно да преминем на вариант "виртуален аватар" - тогава нещата ще са повече от истински...
А и третата планета от Слънчевата система ще си остане една прелестна синя девственост. 



Гласувай:
16



1. hel - Поздравления! Много ме изкефи!...
05.09.2010 21:43
Поздравления! Много ме изкефи!
Аз първо се регистрирах в един сайт, без да съм наясно с каквото и да било (мислех, че иначе няма да ме пуснат??!), но за дни се ориентирах и скоро взех да се чудя: защо, Боже, тези същества толкова искат да се срещат с материалните си аватари, какво не им стига в мрежата? :))) Струва ми се, няма да има чак толкова желаещи да живеят само в мрежата, та дори и с няколко аватара. :))

Почнеш ли да се срещаш на живо с виртуални приятели, магията изчезва! :)))))
Подкрепям идеята директно да преминем на вариант "виртуален аватар" !
Хубав и весел ден там, където си, Рен!
цитирай
2. ren - hel, pusnah tozi tekst o6te v dva ...
06.09.2010 19:44
hel, pusnah tozi tekst o6te v dva saita - tvoiat komentar e nai-adekvatniat ...dylbokite mi blagodarnosti!!!!!!!!!
izvini me za latinicata...
цитирай
3. petra111222 - :))) удоволствието е изцяло мое. . . ...
07.09.2010 08:24
:))) удоволствието е изцяло мое ... нямам никаква представа, защо petra111222 е избрала ren ... /аватарска им работа :))) /, но днес съм доволна от избора и! petra i ren са част от самите нас, може би по-добрата :))) , да живее виртуала!
цитирай
4. ren - thanks for being here, petra111...
08.09.2010 12:33
thanks for being here, petra111222!
цитирай
5. bapha - !!!
09.09.2010 13:54
eй... браво!
цитирай
6. ren - hi bapha! so nice to meet you. . .
10.09.2010 01:42
hi bapha!
so nice to meet you...
цитирай
7. 0rth0d0x - hi ren :)
10.09.2010 09:02
:)
цитирай
8. ren - hi ortodox!
21.09.2010 03:27
hi ortodox!
цитирай
9. despinida - Наистина нещо различно от конфекцията в Блога :)))
28.09.2010 18:03
Благодаря, че не ни обсипа в блудкави рими...или неримувани строфи, претендиращи за разсъждения....:))))

Истинско удоволствие, беше за мен четивото !

цитирай
10. ren - imam probliasaci ot vreme na vreme. ...
28.09.2010 18:30
imam probliasaci ot vreme na vreme...:))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ren
Категория: Забавление
Прочетен: 515732
Постинги: 90
Коментари: 837
Гласове: 3938