Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2010 11:46 - Пословични вариации
Автор: ren Категория: Забавление   
Прочетен: 2230 Коментари: 7 Гласове:
7



 Предупреждение:
Това въобще не го четете!
_________________________
Търкулнало се гърнето и...си намерило дюлюм сирене. "Тъкмо сме си лика-прилика като два стръка иглика!" - помислило си гърнето и глътнало сиренето на една хапка. Сиренето не се съпротивило, защото хем го били глътнали, хем си останало пак на дюлюм - цяло.
Понатежало му шкембето на гърнето и то през куп за грош се наместило на сянка, за да обмисли новото си състояние.

Мислело си то, че хубаво би било да си намери похлюпака, но от друга страна пък съзнавало, че ако гониш два заека - няма да хванеш ни единия. Пък и всяка жаба да си знае гьола - нали така? - Кому сватба, а кому - брадва се полага и ако то не е намерило похлюпака си, то поне клин - клин избива - намерило си е сиренето!
Е...идеалната конфигурация би било да е намерило крава, така щото - който крава има - пие мляко, но крава да намери, то е като - я, камилата, я камиларя, пък ей, на! - сега си има сирене и никой пет не може му каза!

Усмихвало се гърнето с пълен тумбак, разположено като пет пари в кесийка и животът му се виждал розов-розов като бебешко дупе. Направо се било отплеснало в щастливите си мисли...

Изневиделица, като гръм от ясно небе до гърнето кацнала една гарга. И нали око да види - ръка да барне - взела да занича в гърнето. Тя, иначе гаргата я мързяло да гледа, ама нали била куче влачи - диря няма, та все за положение лява ръка - десен джоб била готова.

И понеже гърнето се било дотам унесло, гаргата решила да кове желязото, докато е горещо и протегнала гага да налапа сиренето. Но тъй като, който копае гроб другиму - сам пада в него, взела, че от бързане се прекатурила презглава в гърнето.
Ама и гърнето не пасяло трева и не броило мухи, ами взело че се претъркулило наобратно и така затиснало вътре гаргата.
Ами сега?! Ойде коньот у ряката! - паникьосала се вътре, в импровизирания арест, гаргата - хич до сирене не и било! Грацала вряцала, въртяла се като муха без глава в гърнето - измъкване няма! Най-накрая взела да се моли на гърнето да я пусне...

"Значии един зяпа друг лапа, така ли? Един сее - друг жъне?" - взело да учи гаргата на ум и разум гърнето, дидактически. Молила се гаргата, рев ревала - да я пусне да си иде по живо по здраво. Обещавала, че няма вече да си вре гагата в чуждите работи само да я пусне!
Най- после гърнето се смилило и я пуснало, а тя се изнизала като мокра връв и дим да я няма - изпаднала в тотална липса.

Търкулило се пак гърнето, наместило пак сиренето в тумбака, което в залисията на дреб било станало, ама и това ли да не е? Пък и всяко зло - за добро - сега при това наситнено сиренце само две яйца оставало да се чукнат и айдеее - манджата готова!

А похлюпакът на гърнето чакал да го намерят, чакал, че току се търкулнал - белким си намери гърнето...



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. martito - :)
20.04.2010 20:18
Аз пък го прочетох:)
И страшно ми хареса:)
цитирай
2. ren - вааа!
21.04.2010 12:50
шса пувредиш, ма жина!:)))))))
цитирай
3. martito - :)))
21.04.2010 13:48
Бе, да ти кажа, съ ни пувредих:)) Щот преди туй ти го бях чела в хулите:) та кат чи ли няма странични ифекти;))))

Хареса ми много наистина!
цитирай
4. ren - --------
21.04.2010 13:56
оо...ми ти директну си ут MI6 - пуд прикритие ма скиваш кви ги върша, а?:)))))))
цитирай
5. martito - Мчи как!;))))))))))) Стана ...
21.04.2010 16:52
Мчи как!;)))))))))))

Стана случайно:)
цитирай
6. bamby13 - Ъъъъ......и той кФоооо?
22.04.2010 15:30
Ъъъъ......и той кФоооо?
цитирай
7. andi2 - не го четох :)))
14.05.2010 19:03
не го четох
:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ren
Категория: Забавление
Прочетен: 513862
Постинги: 90
Коментари: 837
Гласове: 3938