Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2010 12:23 - Животът като вагон-ресторант
Автор: ren Категория: Забавление   
Прочетен: 2465 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 10.05.2010 12:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Животът прилича на огромен вагон-ресторант с грамадна табела "Непушачи". Отвреме-навреме спират вагона, за да изхвърлят пияните, неплащащите, неконсумиращите и нарушителите.

Хората седят на малките масички и търпеливо чакат поръчките си. От кухнята обаче, рядко носят каквото са си поръчали. Какво да се прави? Всички искат Шатобриан за двама и порциите не стигат. Получават го малко клиенти - на повечето носят Миш-маш или някой буламач без наименование. В кухнята цари лудница и, под истеричните крясъци на Главния готвач, Сервитьорите просто сграбват наличните пълни чинии и ги носят където им видят очите. Тръшват ги с апломб на първата изпречила им се маса, изревават едно: "Приятен апетит!" и пак, като чалдисани, хукват към кухнята.

Същото е и на мокрия бар. Лудница. Замаяният Барман разлива с каквато мярка му попадне и от която бутилка му попадне. Може и Дайкири да си си поръчал, обаче нямаш право на рекламации, ако ти донесат немита, със следи от червило, чаша изветряла лимонада.

По радиоуредбата дъднат неразбираеми призиви, съобщения и дори някакви музики. Във вагон-ресторанта е толкова шумно, че никой не чува точно какво говорят или пеят от устройството. Още повече, някои хора нямат ни места, ни масички и, бродейки наоколо, създават бъркотия и напрежение. Да не говорим за множеството деца, играещи си по пътеките и допринасящи за допълнителната суматоха.

Край прозорците на вагона се точат красиви гледки. Хората се възхищават през стъклото на природа. Струпват се отвреме-навреме до някой прозорец и възклицават: "Ах, каква природа!". После някой от възклицаващите дръпва дръжката на прозореца надолу и хвърля мазна хартия от сандвич. Вятърът я подема и я декорира по някой природен храст.

През вагон-ресторанта минава често и Кондукторът. Проверява и дупчи билети. Ако нямаш билет - идват полицаи и те изхвърлят. Ако пушиш - пак те изхвърлят. Ако не платиш - също.

И в тоалетна не можеш да се скриеш от Кондуктора. Тя е винаги заета и се чака на опашка. Говори се, че виновни за задръстения трафик там са клозетните поети, които с часове пишат поезия по стените на тоалетните. Тях също броят за нарушители.

Никой не знае къде се носи вагон-ресторантът. Никой не знае, дори и Кондукторът, коя е крайната спирка. Това нервира някои пътници дотам, че те скачат от влака в движение. Но никой не дърпа спирачката заради скочилите. Техен избор.

Понякога, много рядко, изкарват навън всички пътници, за да бутат вагона-ресторант. Не знам подробности, освен разкази на по-възрастните за такива аварийни ситуации... Откакто съм във вагон-ресторанта, такъв прецедент не се е случвал, а и да си призная - през повечето време съм заета да отстоявам масичката си от попълзновения на хора без места и масички. Внимавам да има пълни чинии и чаши на нея и събеседникът ми да е точно срещу ми. Старая се с всички сили да не ме изхвърлят от вагон-ресторанта поради някоя от упоменатите причини.
И се въздържам от мисълта да отворя външната врата и да скоча.

 



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada - :)!
10.05.2010 13:10
Не скачай в движение само !:))))
цитирай
2. martito - Искаше ми се да се разсмея. . . ама ...
10.05.2010 13:35
Искаше ми се да се разсмея... ама повече ми е криво някак...
цитирай
3. smirena - Pozdraw!
11.05.2010 07:05
Толкова ми хареса!
цитирай
4. ren - iliada
14.05.2010 15:15
с всички сили се опитвам!
цитирай
5. ren - мартито
14.05.2010 15:15
що, бе?! - то майтап отвсекъде това...
цитирай
6. ren - смирена
14.05.2010 15:17
ами...то не е много за харесване, но друго няма...
пуф-паф - тю-тюююююююю:))
цитирай
7. rossasommer - Хубавото е
19.06.2010 13:51
поне, че вагонът е за непушачи. Чак се чудя дали в България пътува този вагон :) Чудесна хрумка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ren
Категория: Забавление
Прочетен: 513710
Постинги: 90
Коментари: 837
Гласове: 3938