Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2010 14:20 - Кралят-слънце
Автор: ren Категория: Изкуство   
Прочетен: 2362 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 10.07.2010 14:24


Кралят-слънце нощем живее в една вестникарска будка в краен квартал. Точно до голямата автобусна спирка към Центъра. Притичва през тротоара в тъмното и се вмъква там, за да властва. Защото много обича да властва!

Кралят-слънце обича и да мрази - себеподобните си, времето, котките, бездомните кучета... А с държавните глави по снимките от първите страници на вестниците има лична и страстна вендета. Събаря вестниците от щанда на земята с фриволен жест и стъпва върху им. Това му дава неописуемото чувство, че светът е в краката му. Дори веднъж, когато му се отдаде да събори на земята списанието от най-горната полица, с усмихваща се жена на лъскавата корица, изпита направо оргазъм! Сложи крак върху очите щ, и тялото му завибрира от удоволствие - тя беше под него... много под него.

Той често се залисва, на светлината от уличните лампи, да се оглежда одобрително в малкото огледалце, подпряно на една от рамките, и оставено там от оная пенсионерка, която денем продава вестници в будката. Харесваше се. Беше перманентно влюбен в себе си и под напора на чувствата започна да си говори в първо лице множествено число. Казваше: "Ние сме много начетен!". Или: "Ние мислим така!" Не, че имаше кой да го чуе, но все пак...

И наистина беше начетен! Направо изяждаше вестниците от кора до кора, гълташе шрифтове, колонки, есета, репортажи, и това го засищаше. И особено препинателните знаци - те му бяха слабост!
"Ние държим на препинателните знаци!" - казваше той и знаците наедряваха от гордост. И най-вече точките наедряваха. И той артистично ги поставяше на всеки от наличните вестници, като по такъв начин отразяваше сложната си натура върху пресата и отношението си към медиите въобще.

Призори, когато се навластва на воля, Кралят-слънце се изсулва крадешком от будката за вестници, притичва пак ситно през тротоара и се мушва в храстите зад автобусната спирка, като пътьом не пропуска да пишне върху връзките доставени пресни вестници. Там, в храстите, той се отпуска доволно на своето място, свива се на купчинка, и изпълнил отредената му от съдбата роля - да властва, притваря очи за дрямка...

Истинското слънце надниква през платното на улицата, промушва пръсти през клонките на храста зад автобусната спирка и крайно неуважително докосва дългата опашка на заспалия книжен плъх, наричащ себе си "Кралят-слънце". А плъхът примърдва в съня си под топлината му и унесен в менторския си сън, в който той управлява света, заспива още по-дълбоко. 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivershanti - Цар Плъх :)
10.07.2010 15:23
Много кефиш :)
цитирай
2. rossasommer - Обичам разказите ти
10.07.2010 15:24
Как ги измисляш такива невероятни :) Чудесна си, както винаги!
цитирай
3. injir - Кралят е плъх... И е гол...
10.07.2010 16:55
Кралят е плъх... И е гол...
цитирай
4. ren - olivershanti
11.07.2010 14:31
kefia se, 4e se kefi6!
(izvini za latinicata!)
цитирай
5. ren - rossasommer
11.07.2010 14:33
aa i ti ne pada6 po-dolu s izmislicite-premislicite:))

(izvini za latinicata!)
цитирай
6. ren - injir
11.07.2010 14:34
ne6to takova e...kak se seti?:))

(izvini me za latinicata!)
цитирай
7. martito - Мдааа, крале-слънца колкото щеш. . ...
12.07.2010 10:18
Мдааа, крале-слънца колкото щеш... но на тъмно, крадешком и никога очи в очи с истинското слънце:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ren
Категория: Забавление
Прочетен: 515489
Постинги: 90
Коментари: 837
Гласове: 3938